FORESTINA Lepidlo na ochranu stromů 250ml 1290001
FORESTINA Lepidlo na ochranu stromů 250ml 1290001

FORESTINA Lepidlo na ochranu stromů 250ml 1290001

Lepidlo na ochranu stromů patří do skupiny výrobků řady Zdravá® zahrada, jenž jsou určeny k spolehlivé likvidaci škůdců. Neobsahují umělé chemikálie, pouze účinné látky přírodního původu, proto p... Zobrazit celý popis »


Výrobce: FORESTINA
Kód / Model: 1290001

Minimální objednatelné množství tohoto zboží je 1

Popis

Lepidlo na ochranu stromů patří do skupiny výrobků řady Zdravá® zahrada, jenž jsou určeny k spolehlivé likvidaci škůdců. Neobsahují umělé chemikálie, pouze účinné látky přírodního původu, proto po aplikaci nebrání volnému pohybu lidí i zvířat po ošetřené ploše. Výrobky se mohou používat i v ekologickém zemědělství. Lepidlo na ochranu stromů a rostlin je nevysychavý lep na přípravu feromonových, vizuálních a barierových lapačů hmyzu, na natírání pásů a fólií. Lepidlo není fytotoxické tzn. není jedovaté pro rostliny, tudíž je také vhodné pro přímé použití na stromech a rostlinách. Lepidlo má poměr lepivosti a lepivé síly nastavený optimálně tak, aby dobře chytalo a přitom se dalo jednoduše aplikovat.

Charakteristika:

entomologický nevysychavý lep

Přednosti:
Využití tam, kde nelze použít chemické způsoby likvidace škůdců.
Volbou podložky různé barvy využití proti různým druhům škůdců.
Možno využít u ovocných stromů nátěrem na papírový pás.
Je velmi odolné proti slunečnímu světlu.
Bez zápachu.
Bez insekticidů.
Dlouhodobě působící lep.

Využití:
Lepidlo na ochranu stromů a rostlin je účinné na mravence (Formica), píďalky (Larentiinae), puklice (Parthenolecanium) a podobný škodlivý hmyz ve stádiích housenek, larev či dospělých jedinců. Je vhodné pro použití všude tam, kde není možné použít lepové pásy na ochranu stromů a rostlin. Dobře tedy ochrání keře či mladé stromky, kde kmen ještě není tak silný, aby bylo vhodné použít lepový pás. Podmínkou však je, aby měl strom již vytvořenou na kmeni kůru (borku). Lepidlo tak vytváří 100% bariéru proti lezoucím škůdcům i na hrubých kmenech.

Použití:
Lepidlo na ochranu stromů a rostlin se nanáší na kmen stromu špachtlí nebo za tepla štětcem tak, že se vytvoří po obvodu jednolitý "lepový" pruh o tloušťce cca 0,6 - 0,8 mm. Vytvoří se tak bariéra, která nedovolí lezoucím škůdcům projít do koruny stromu a způsobit případné škody na plodech. Lepidlo je také možné nanést v tenké vrstvě na podložku a vytvořit tak lepovou desku, která se zavěsí do koruny stromů, nebo zapíchne do zeminy vedle rostliny. Různé barvy podkladu zvyšují atraktivitu nalepených plošek pro různé druhy hmyzu (např. žlutá barva pro mšice, molice, smutnice, dřepčíky; modrá barva pro třásněnky; bílá barva pro pilatky).

Aplikační poznámky:
Teplotní rozsah použítí 6 - 55 °C.
Lepidlo nikdy neohříváme na otevřeném plameni, protože je hořlavé!
Při náhodném potřísnění lze očistit jedlým olejem, ředidlem či benzínem a následně teplou vodou a mýdlem.

Doba použití:
březen, duben, květen, červen, červenec, srpen, září, říjen

Upozornění:
Tyto údaje jsou pouze informativní. Prodejce neručí za škody způsobené nesprávným použitím.

ilustrační foto

Před použitím si vždy přečtěte údaje na obalu a připojené informace o přípravku. Výrobek je klasifikován jako nebezpečný podle nařízení 1272/2008 CLP.

Recenze (0)

Napsat recenzi

Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:



Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.