VODNÁŘ Guanicid 3l
VODNÁŘ Guanicid 3l VODNÁŘ Guanicid 3l

VODNÁŘ Guanicid 3l

Guanicid je roztok elektricky kladně nabitého polymeru, který usmrcuje mikroorganismy kontaktem s jejich záporně nabitou buněčnou membránou.Voda ošetřená... Zobrazit celý popis »


Výrobce: VODNÁŘ
Kód / Model: 722040003

Minimální objednatelné množství tohoto zboží je 1

Popis

Guanicid je roztok elektricky kladně nabitého polymeru, který usmrcuje mikroorganismy kontaktem s jejich záporně nabitou buněčnou membránou.

Voda ošetřená Guanicidem není cítit po chloru, nedráždí pokožku ani sliznice a nezpůsobuje alergie.
Je tedy vhodný pro osoby s velmi citlivou pokožkou a pro malé děti.
Působí širokospektrálně, nemá vliv na pH vody, vydrží vyšší teplotu vody, aniž by ztratil účinnost, nepoškozuje nijak konstrukci ani technologii bazénu, ale především nevysušuje pokožku, nedráždí oči ani sliznice, nevyvolává alergické reakce, dávkuje se pouze 2x měsíčně a pozor – náklady na provoz se již blíží dezinfekci chlorovou chemií.
A co víc, tyto dva druhy dezinfekce lze v průběhu sezóny kombinovat.

Guanicid se nevypaří ani nerozloží, pokud voda není zatížena.
Guanicid je řešením pro majitele rodinných bazénů, kteří hledají, jak se koupat zdravě, bez nutnosti stavebních zásahů a výdajů navíc.
Jako zdravou bazénovou vodu chápeme tu, která je čistá a bez řas či zárodků nemocí, ať se již o to postaral chlorový, bezchlorový či jiný systém.
Pro zdravé koupání stačí udržovat ve vodě koncentraci Guanicidu odpovídajícího asi litru sirupu rozpuštěnému v 25metrovém plaveckém bazénu.

Dávkování:
startovací dávka: 30ml/1m3 vody
udržovací dávka: 15ml/1m3 vody/14dní

Guanicid lze použít ihned bez dávkovacího zařízení, podle velikosti bazénu odhadnete čtvrt až půl litru a každých čtrnáct dnů, když večer po koupání běží filtrace, odlijete z láhve přímo do vody.
Filtrace se postará o zbytek. V případě předávkování se vůbec nic nestane, nijak vám neuškodí, jen počkáte delší dobu do dalšího přidání. Provoz s Guanicidem je poměrně úsporný. Guanicid obsahuje aktivní látku organický polymer, který je sice skvělý dezinfektant, ale neumí zoxidovat organické nečistoty, jež se v zatížené bazénové vodě tvoří.
Jeho účinek proto musíme kombinovat s kyslíkovou chemií (Oxy light) nebo 1-2x ročně na pár dní, když nejsme doma s přípravky na chlorové bázi (Akce). Podobné a jiné nedostatky nicméně najdete u všech bezchlorových úprav vody.

Komplikace: Zákaly a různá zabarvení způsobená řasami: srovnejte pH do ideální oblasti 7,2–7,6; dávkujte maximální množství chloršoku Akce nebo Akce aktiv a nechejte působit alespoň 12 hodin; nyní použijte maximální dávku přípravku Na řasy; okartáčujte stěny bazénu a vysajte vločky ze dna bazénu; přidáním Vločky klasik nebo Vločka super odstraníte odumřelé řasy z vody; vysajte vločky ze dna bazénu a zpětně propláchněte filtr. !!! Zákaly způsobené zvýšeným obsahem železa a dalších kovových iontů: upravte pH do ideální oblasti 7,2–7,6; použijte přípravek Maskovač tvrdosti tekutý. Pamatujte: Komplikace si můžete ve většině případů ušetřit pravidelným kontrolováním pH a dezinfekce. Odstraňování komplikací je pak finančně i časově náročné.

Dávkování jednotlivých přípravků v případě komplikací je uvedeno na etiketách. Používejte biocidní přípravky bezpečně. Před použitím si vždy přečtěte údaje na obalu a připojené informace o přípravku.
Výrobek je klasifikován jako nebezpečný podle nařízení 1272/2008 CLP.

Bezpečnostní opatření:
H-věty
H318 Způsobuje vážné poškození očí.
H411 Toxický pro vodní organismy, s dlouhodobými účinky.


P-věty:
P101 Je-li nutná lékařská pomoc, mějte po ruce obal nebo štítek výrobku.
P102 Uchovávejte mimo dosah dětí.
P280 Používejte ochranné rukavice/ ochranný oděv/ochranné brýle/ obličejový štít.
P305+P351+P338 PŘI ZASAŽENÍ OČÍ:
Několik minut opatrně vyplachujte vodou. Vyjměte kontaktní čočky, jsou-li nasazeny, a pokud
je lze vyjmout snadno. Pokračujte ve vyplachování
P310 Okamžitě volejte TOXIKOLOGICKÉ INFORMAČNÍ STŘEDISKO/ lékaře.
P501 Odstraňte obsah/obal jako nebezpečný odpad.

ILUSTRAČNÍ FOTO

Recenze (0)

Napsat recenzi

Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:



Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.