FORESTINA BioFormaTox Plus proti mravencům 200g, 1270010
FORESTINA BioFormaTox Plus proti mravencům 200g, 1270010

FORESTINA BioFormaTox Plus proti mravencům 200g, 1270010

BioFormaTox Plus patří do skupiny výrobků řady Zdravá® zahrada, jenž jsou určeny k spolehlivé likvidaci škůdců. Neobsahují umělé chemikálie, pouze účinné látky přírodního původu, proto po aplikac... Zobrazit celý popis »


Výrobce: FORESTINA
Kód / Model: 1270010

Minimální objednatelné množství tohoto zboží je 1

Popis

BioFormaTox Plus patří do skupiny výrobků řady Zdravá® zahrada, jenž jsou určeny k spolehlivé likvidaci škůdců. Neobsahují umělé chemikálie, pouze účinné látky přírodního původu, proto po aplikaci nebrání volnému pohybu lidí i zvířat po ošetřené ploše. BioFormaTox Plus je spolehlivý přípravek ve formě ve vodě rozpustného prášku určený na bleskové ničení mravenců biologicky šetrným způsobem. Aplikuje se nejlépe postřikem nebo zálivkou přímo na hmyz a především do jeho hnízd.

Charakteristika:

biocid

Učinné látky:
spinosad 1 g/kg
tj. směs 50-95% spinosynu A a 5-50% spinosynu D
kopretina stračkolistá 0,5 g/kg

Působení přípravku:
BioFormaTox Plus obsahuje účinnou látku spinosad, což je přírodní produkt získaný fermentační činností bakterií Saccharopolyspora spinosa, která se běžně vyskytuje v půdě. Jako přírodní produkt se spinosad (jedná se o směs dvou biologických komponentů - spinosynu A a spinosynu D) vyznačuje mimořádně nízkou toxicitou vůči člověku a teplokrevným živočichům, je tedy šetrný k životnímu prostředí. BioFormaTox Plus působí jako kontaktní insekticid. Vyznačuje se novým mechanismem působení. Příjem účinné látky škůdci nastává přímým kontaktem s látkou. Působení účinné látky spočívá v ovlivňování aktivity neuronů hmyzích jedinců (což v konečné fázi vede k hyperaktivitě neuronů a svalové aktivitě). Účinek nastává již po několika hodinách; následně dochází k úhynu hmyzích škůdců.

Příprava aplikační kapaliny:
Příslušné množství přípravku dokonale rozpustíme ve vodě. K zajištění dobré účinnosti přidáme na 1 l aplikační kapaliny 5 - 15 kapek povoleného smáčedla či případně " Jar ". Takto připravenou aplikační kapalinu je nutné spotřebovat do 24 hodin. BioFormaTox Plus lze použít i jako poprach, působí však pomaleji a má částečně repelentní účinky.

Dávkování:
> škodlivé druhy mravenců 20 - 70 g / 1 l vody / OL 0 dní

Aplikační poznámka:
Při silnějším výskytu mravenců aplikujeme přípravek především do hnízd a použijeme silnější koncentraci. Na volně probíhající jedince pak postačuje postřik. Ošetření je vhodné druhý den opakovat, abychom zasáhli mravence, které byli v první den aplikace mimo hnízdo. Aplikace se doporučuje provádět večer nebo ráno, kde je v hnízdě nejvíce jedinců.
BioFormaTox Plus se nesmí stříkat přímo na rostliny!

Doporučení a možná rizika ve vztahu k životnímu prostředí:
Přípravek je vyroben z potravinářských surovin.

Upozornění:
Tyto údaje jsou pouze informativní. Prodejce neručí za škody způsobené nesprávným použitím přípravku.

ilustrační foto

Před použitím si vždy přečtěte údaje na obalu a připojené informace o přípravku. Výrobek je klasifikován jako nebezpečný podle nařízení 1272/2008 CLP.

Recenze (0)

Napsat recenzi

Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:



Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.