SLOKOV VARIANT SL33AU Kotel pro spalování uhlí (3. emisní třída)
SLOKOV VARIANT SL33AU Kotel pro spalování uhlí (3. emisní třída) SLOKOV VARIANT SL33AU Kotel pro spalování uhlí (3. emisní třída)

SLOKOV VARIANT SL33AU Kotel pro spalování uhlí (3. emisní třída)

SLOKOV VARIANT SL33AU Kotel pro spalování uhlí (3. emisní třída) Použití kotle, palivo: Ocelový teplovodní kotel VARIANT SL33AU je zdrojem tepla vhodným pro vytápění bytů, rodinných domků, provo... Zobrazit celý popis »


Kód / Model: SL33AU

Minimální objednatelné množství tohoto zboží je 1

Popis

SLOKOV VARIANT SL33AU Kotel pro spalování uhlí (3. emisní třída)

Použití kotle, palivo:
Ocelový teplovodní kotel VARIANT SL33AU je zdrojem tepla vhodným pro vytápění bytů, rodinných domků, provozoven a obdobných objektů s tepelnou ztrátou 12-35 kW. Otopný systém musí být opatřen tlakovou expanzní nádobou a nuceným oběhem otopné vody, s maximálním přetlakem 200 kPa. Předepsané palivo pro kotle VARIANT SL33A je hnědé uhlí (ořech 2). Pro správnou funkci hořáku je nutné palivo skladovat v suchých prostorech (min. pod přístřeškem). Dobrá funkce kotle je podmíněna kromě odborné instalace také potřebným komínovým tahem a správnou obsluhou.

Popis kotle a hořáku:
Kotel je svařen z ocelových plechů. Vnitřní prostor je rozdělen na spalovací komoru a výměník, kterým proudí spaliny ke kouřovému hrdlu. Vstup a výstup topné vody je proveden nátrubky s vnitřním G 6/4“ závitem. Kouřovod je v ose kotle na zadní straně.

Vlastní spalování paliva zajišťuje hořák umístěný ve spalovací komoře, který pracuje na principu spodní dodávky paliva. Tento typ hořáku se nazývá retortový a samotné spalování připomíná hoření v kovářské výhni. Z násypky hořáku je palivo dodáváno šnekovým podavačem (motor s převodovkou, šnekovnice) do litinového kolena-retorty. Zde je vytlačováno vzhůru na kruhový rošt. Retorta je umístěna ve směšovači, do kterého je foukán vzduch ventilátorem. Drážkami mezi retortou a roštem je pak vzduch foukán do nahořelé vrstvy paliva. Množství spalovacího vzduchu (resp. intenzita rozdmýchávání paliva) je regulovatelné škrtící klapkou na ventilátoru. Vyhořelé palivo - popel a struska - přepadávají přes okraje roštu do popelníku pod směšovačem. Palivo je do spalovací části hořáku dodáváno v cyklech, které jsou nastavitelné na řídící jednotce (viz.dále). Hořák se v automatickém provozu zapíná a vypíná podle požadované teploty topné vody (nastavitelná kotlovým termostatem) nebo podle potřeby tepla v referenční místnosti (externím regulátorem – např. prostorovým termostatem).

třída kotle dle ČSN EN 303-5: 3
předepsané palivo: uhlí
jmenov. výkon kotle: kW 30
účinnost kotle: 86,0 %
hmotnost kotle: kg320
průměr odtahového hrdla: mm 160
vstup a výstup vody: G 6/4"
nejvyšší pracovní přetlak: bar 2
předepsaný tah komína: Pa 22
max. provozní teplota: °C 90
min. teplota vratné vody: °C 60
objem zásobníku paliva: 210 l
doba hoření při jmenovitém výkonu: 29 hod

ilustrační foto

Recenze (0)

Napsat recenzi

Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:



Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.