MINERAL Hořká sůl s Boraxem 1kg
MINERAL Hořká sůl s Boraxem 1kg

MINERAL Hořká sůl s Boraxem 1kg

Mineral Hořká sůl s Boraxem je hořečnaté hnojivo s přídavkem bóru určené k odstranění nedostatečné výživy plodin a stromů bórem a hořčíkem. Bór ovlivňuje významně klíčivost pylu a je duležitý prv... Zobrazit celý popis »


Výrobce: FORESTINA
Kód / Model: 1209097

Minimální objednatelné množství tohoto zboží je 1

Popis

Mineral Hořká sůl s Boraxem je hořečnaté hnojivo s přídavkem bóru určené k odstranění nedostatečné výživy plodin a stromů bórem a hořčíkem. Bór ovlivňuje významně klíčivost pylu a je duležitý prvek výživy, ovlivňuje vývin letorostů a odolnost rostlin vůči houbovitým chorobám. Nedostatek bóru způsobuje srdéčkovou hnilobu u řepy, cukrovky, poškození bulev celeru, dále se jeho nedostatek projevuje zejména u hrušek kaménčitostí, u jablek hořkou pihovatostí plodu, obecně poškozením a snížením úrody plodu. Nedostatek bóru dále poškozuje vývin letorostu stromů a snižuje odolnost proti houbovým chorobám. Při nedostatku hořčíku nedosahují rostliny dobrých výnosu ani výborné jakosti, listová zeleň není dostatečně sytá, listy mezi nervaturou žloutnou a později až hnědnou a rostliny chřadnou. Hořká sůl dodává rostlinám právě tolik potřebný hořčík, který je základní stavební látkou listové zeleně (chlorofylu) a jehož nedostatek má za následek právě žloutnutí listů, resp. hnědnutí jehličí, sníženou plodnost rostlin a jakost plodů.

Charakteristika:

Minerální hořečnaté hnojivo
15% Mg + 11% S + 0,9% B (Tetraboritan disodný)

Použití a dávkování:
Mineral Hořká sůl s Boraxem se aplikuje rozhozením v dávce 10 - 15 g na 1 m2 a zapravením do půdy brzy na jaře nebo na podzim přičemž pro příjem kořeny musí mít půda teplotu nad bodem mrazu, nebo pak během vegetace 3 - 5 postřiky v dávce 25 g na 1l vody (2,5% roztokem) foliání aplikací (tzn. na list) - při rašení pupenů, před a po květu, koncem června či v průběhu vegetace dle zjištěné potřeby. Zálivku nebo postřik provádíme v ranních nebo večerních hodinách, kdy sluneční záření není tak silné. Při silných příznacích nedostatku hořčíku může být uvedené dávkování až zdvojnásobeno.

Balení 1 kg vystačí cca na:
> 100 m2 při aplikaci posypem okolo rostlin
> 40 l zálivky (při aplikaci ke kořenům)
> 40 l postřiku (při aplikaci na list)

Hlavní termíny pro aplikaci hnojiva:
celoročně

Upozornění:
Tyto údaje jsou pouze informativní. Prodejce neručí za škody způsobené nesprávným použitím hnojiva.

ilustrační foto

Před použitím si vždy přečtěte údaje na obalu a připojené informace o přípravku. Výrobek je klasifikován jako nebezpečný podle nařízení 1272/2008 CLP.

Recenze (0)

Napsat recenzi

Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:



Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.