VODNÁŘ Na Dusičnany
VODNÁŘ Na Dusičnany VODNÁŘ Na Dusičnany

VODNÁŘ Na Dusičnany

Vodnář Na Dusičnany 500ml je přípravek ke snížení dusičnanů a dusitanů ve voděPři správné funkci biofiltru a nitrifikačních bakterií a z&aa... Zobrazit celý popis »


Výrobce: VODNÁŘ
Kód / Model: 762740001

Minimální objednatelné množství tohoto zboží je 1

Popis

Vodnář Na Dusičnany 500ml je přípravek ke snížení dusičnanů a dusitanů ve vodě

Při správné funkci biofiltru a nitrifikačních bakterií a zároveň vysokém zatížení vody odpadními živočišnými produkty a následně rozkladem organické hmoty mikroorganismy se může zvýšit hladina dusičnanů až nad hodnotu 20mg/l, což může vést k nárůstu dlouhých i mikroskopických řas jako důsledek.
Denitrifikační bakterie mají v dobře provzdušněné vodě omezenou schopnost odbourávání dusičnanů a také vodní rostliny a kořenová filtrace během léta mají omezenou schopnost absorpce dusičnanů.
Přebytku živiny zvláště se zvýšeným obsahem dostupného fosforu využijí nejrychleji fytoplankton a řasy.

Přípravek Na Dusičnany dokáže snížit obsah dusičnanů a dusitanů ve vodě, tím i její úživnost a předcházet tak nárůstu řas. Přípravek při správném použití a skladování má životnost i více jak 5 let.

Obsahuje:
Síťku s pryskyřicí a sůl na regeneraci

Návod k použití:
Otevřete dózu a perforovaný sáček umístěte do poslední komory filtrace nebo na přítok (zde zatížíte kamenem).
Po snížení hodnoty dusičnanů pod 20mg/l nebo lépe méně vyjměte z filtrace nebo přítoku, zregenerujte v solném roztoku a suchý uchovejte v nákupním obalu.
Postup opakujte, pokud již hodnoty dusičnanů neklesají a to i několikrát.
Pro regeneraci rozpusťte celé balení soli (100g) v 1l vody v dodaném kbelíku a síťku s pryskyřicí v této lázni za občasného promíchání 0,5 - 1 hodinu koupejte.
Vodu po regeneraci vylejte do odpadu. Jedna síťka sníží při objemu jezírka 10m3 obsah dusičnanů o asi 20mg/l, v závislosti na obsahu dalších rozpuštěných solích, provozním průtoku a správné regeneraci.

Skladování:
Přípravek skladujte na suchém místě, mimo dosahu dětí, při běžné pokojové teplotě.

První pomoc:
Vyvarujte se zbytečnému styku kůže s přípravkem, po manipulaci si umyjte ruce. Při vniknutí do očí je důkladně vypláchněte vodou, při potížích vyhledejte lékaře. Při vdechnutí může vyvolat podráždění dýchacích cest, při déle trvajících potížích vyhledejte lékařskou pomoc.

ILUSTRAČNÍ FOTO

Recenze (0)

Napsat recenzi

Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:



Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.