OPOP Black Star 30 kW teplovodní kotel na pelety
OPOP Black Star 30 kW teplovodní kotel na pelety OPOP Black Star 30 kW teplovodní kotel na pelety

OPOP Black Star 30 kW teplovodní kotel na pelety

OPOP Black Star 30 kW teplovodní kotel na pelety Sestava BlackStar 30: Plně automatický ocelový kotel na dřevěné pelety, dodávaný jako komplet kotel + peletový hořák + řídicí jednotka + podavač ... Zobrazit celý popis »


Kód / Model: BlackStar30

Minimální objednatelné množství tohoto zboží je 1

Popis

OPOP Black Star 30 kW teplovodní kotel na pelety

Sestava BlackStar 30: Plně automatický ocelový kotel na dřevěné pelety, dodávaný jako komplet kotel + peletový hořák + řídicí jednotka + podavač pelet o délce 2 metry + násypka pro 220 kg pelet.
Jmenovitý výkon 26,6 kW, 3. emisní třída dle EN 303-5. Automatický a ekologický provoz spolu s minimálními nároky na obsluhu řadí kotle BLACK STAR mezi nejlepší peletkové kotle na trhu.

Technické parametry:
Maximální výkon: 30 kW
Minimální výkon: 2 kW
Záruční palivo: dřevní pelety 6-8 mm
Účinnost kotle: 92 %
Průměrná spotřeba paliva: 1,6 - 5,63 kg/h
Vodní objem kotle: 45l
Provozní tah komína: 15-20 Pa
Maximální pracovní tlak vody: 2 bar
Maximální teplota topné vody: 85
Minimální teplota vratné vody: 65
Maximální elektrický příkon/napětí: 50 W / 220 V
Hmotnost: 230 kg
Rozměry
Výška kotle: 984 mm
Šířka kotle: 528 mm
Hloubka kotle: 792 mm
Umístění kouřovodu od země na střed vyústění: 635 mm
Umístění nátrubku vstupní vody od země na střed vyústění: 105 mm
Umístění nátrubku výstupní vody od země na střed vyústění: 795 mm
Připojovací nátrubky: 5/4" DN
Průměr kouřovodu: 150 mm

Přednosti peletkových kotlů Black Star:

Automatický provoz na dřevěné pelety - je umožněn tím, že spolu s kotlem a peletovým hořákem je součástí sestavy dostatečně velká násypka (zásobník) na pelety, podavač samočinně zásobující hořák peletami z násypky a řídicí jednotka pro sladění této činnosti. Ruční zásahy do takového provozu kotle se omezují na frekvenci "jednou za více dnů" (přesný údaj záleží na konkrétních podmínkách provozu.
Úsporný a ekologický charakter vytápění
Snadná údržba a čištění kotle
Možnost ovládání prostřednictvím PC
Možnost umístit hořák při instalaci z levé nebo pravé strany kotle dle požadavku zákazníka, kotel je vyráběn jako univerzální
Nerezový hořák
Automatické zapalování
Nízká spotřeba elektrické energie
Moderní design
Malé rozměry a hmotnost kotle

Charakteristika kotle:
Kotel BLACK STAR je určen pro spalování dřevěných pelet 6 – 8 mm, pro vytápění rodinných domků a menších objektů. Konstrukce kotle umožňuje dosáhnout vysoké účinnosti, nízkých emisních hodnot a nízké spotřeby paliva. Kotel může být umístěn v otevřených nebo uzavřených otopných systémech.

Technický popis kotle:
Horní část kotle tvoří přikládací dvířka , která jsou uložena na závěsech a čistící dvířka, která jsou uchycena ke kotlovému tělesu pomocí křídlových matic. Dvířka jsou utěsněna k tělesu kotle tepelně izolační šňůrou. Vlastní těleso kotle je svařeno z ocelových plechů. Při pohledu shora je rozděleno vodními přepážkami
Přední prostor za čelní stěnou kotle tvoří spalovací šachtu, střední část tvoří spalovací prostor a zadní prostor tvoří vratný tah, kde spaliny proudí pod spodní část poslední přepážky a stoupají do kouřového hrdla.
Kotel je dodáván v levopravém provedení, což znamená, že hořák lze ke kotli připojit z levé nebo pravé strany kotle. Z výrobního závodu je kotel dodáván pro připojení hořáku z levé strany, otvor pro připojení hořáku na pravé straně je uzavřen zátkou, izolací a krytem hořákového otvoru.
Stěny kotle jsou tepelně izolovány a překryty povrchově upravenými krycími plechy. Přikládací, čistící a popelníková dvířka jsou vyrobena z plechových povrchově upravených dílců. Uvnitř jsou vyložena tepelnou izolací. V předním krycím plechu je osazen tlakoměr, který snímá tlak topné vody uvnitř kotle.
Vývody pro vstup a výstup vody i kouřové hrdlo jsou umístěny na středové ose zadní části kotle. V horní části zadní stěny kotle je umístěn výstup topné vody 5/4“ a otvor pro připojení čidla tlakoměru 1/2“. Ve spodní části je zpátečka topné vody 5/4“ a nátrubek 1/2" pro vypouštěcí a napouštěcí kohout. Na bočních stranách kotle jsou umístěny nátrubky pro připojení havarijního termostatu G1/2“. Do jednoho z těchto nátrubků se vkládá havarijní termostat, druhý nátrubek je uzavřen zátkou.

Popis hořáku:
Nejdůležitějšími částmi hořáku jsou ventilátor, motor vnitřního podavače, vnitřní šnekový podavač, rošt, fotosenzor a zapalovací spirála. Motor vnitřního podavače otáčí šnekovým podavačem, kterým jsou pelety dopravovány na rošt hořáku. Ventilátor zajišťuje dodávku spalovacího vzduchu na rošt. Pro automatické zapálení pelet je využívána odporová spirála. Rošt hořáku je vyjímatelný. Fotosenzor detekuje úroveň světla, způsobenou vzniklým plamenem. Ve chvíli, kdy fotosenzor zaznamená během zapalování světlo, řídící jednotka vypne zapalovací spirálu a kotel přejde do běžného (normálního) provozu. Zapalovací spirála je spotřební zboží a je potřeba ji jednou za čas vyměnit. Fotosenzor musí být udržován čistý, jinak bude úroveň zaznamenávaného světla snížena.

Poznámka: Jako zakázkové provedení lze odlišně od standardní sestavy dodat upravenou sestavu s jinou velikostí násypky na pelety (na 300 nebo 350 kg pelet) nebo s delším podavačem pelet (3 metry). Cenu a dodací lhůtu zvoleného zakázkového provedení Vám sdělíme na vyžádání.

Ilustrační foto

Recenze (0)

Napsat recenzi

Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:



Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.