Recepty na chutná jídla a nápoje z ovoce

Neradi trávíte dlouhý čas v kuchyni? Máme pro vás řešení! S našimi produkty si zjednodušíte nejen práci v kuchyni, ale připravíte velmi rychlá, chutná a jednoduchá jídla.

 

Mangové smoothie

Mangové smoothie je takovým evergreenem mezi smoothie recepty. Se smoothie mixérem DOMO DO435BL si ho připravíte za pár vteřin.

Budeme potřebovat: 1 celé mango, mléko nebo řecký jogurt

Postup: Vše spolu rozmixujeme dohladka a ideálně podáváme vychlazené

 

Zdravé "karamelové" smoothie

Použijte namísto karamelu datle, které vám navodí lahodnou chuť a navíc ušetříte pár kalorií.

Budeme potřebovat: 1 ks bílý řecký jogurt, 2 lžíce ovesných vloček, 1 ks banán, 3 datle, trochu mléka. Fitness nadšenci mohou přidat proteinový prášek

Postup: Všechny ingredience vložíme do smoothie mixéru SENCOR 41009080 a podle toho, jak hustý  chcete koktejl mít, přidávejte mléko a mixujte dohladka.

Tip: Zkuste namísto čerstvého banánu použít mražený - výsledná osvěžující chuť vás mile překvapí.

 

Domácí jahodová marmeláda

Věděli jste, že polévkovar neslouží jen na uvaření polévky ale také na výrobu domácích džemů, dětských přesnídávek nebo smoothies? S polévkovarem DOMO DO705BL budete mít džem hotový za 25 minut.

Budeme potřebovat: 1kg jahod, 250 g cukru, 1 želatinu

Postup: Všechny suroviny vložíme do polévkovaru a zapneme program "JAM". Program je nastaven tak, aby se sám postaral o celý proces. Vy po jeho skončení můžete už jen vychutnávat výtečnou domácí marmeládu.

Tip: Jahody musí být dokonale čisté a zralé, jedině tak bude výsledná chuť džemu vynikající. Pokud chcete delší trvanlivost džemu, přidejte trochu kyseliny citrónové.

 

Rychlý ovocný kompot

Většina z nás si pod pojmem "zavařování" představí celý den v kuchyni. Nemusí to však být pravidlo. My vám přinášíme rychlý recept, jak zkrátit přípravu kompotů na minimum.

Budeme potřebovat: Ovoce dle vlastního výběru, krystalový cukr a hřebíčky

Postup: Ovoce vypeckujeme, vyčistíme - podle druhu ovoce. Očištěné ovoce naskládáme do zavařovacích skleniček. Do každé skleničky nasypeme 3 lžíce krystalového cukru (podle sladkosti ovoce a vlastní chuti) a přidáme 3 - 4 hřebíčky. Zalijeme kohoutkovou vodou a uzavřeme. Sterilizujeme v hrnci Sencor 41009601 podle druhu ovoce. Měkké ovoce (švestky, meruňky) 12 minut, tvrdší ovoce (jablka, hrušky) 15-20 minut.

Tip: Zavařovací hrnec Sencor 41009601 je také ideálním společníkem na chladné večery. Díky vestavěnému kohoutku si můžete dopřát např. vařené víno, punč nebo jiné horké nápoje.

 

Sušené ovoce

Pokud nechcete všechno ovoce zavařovat, můžete část i usušit.

Ovoci je třeba co nejrychleji odebrat vodu, tím zabráníte, aby vám shnilo. Sušením odebíráte vlhkost až o 80 – 90 %. Čím je vzduch teplejší, tím rychleji ovoce ztrácí svou vlhkost.

Se sušičkou Sencor 41004379 je sušení opravdu hračka. Je jen na vás a vaší fantazií, jaké ovoce si usušíte, nebo zda jej zkombinujete i s dalším druhem.

Jablko - Nakrájíme na 0,5-1 cm silná kolečka, sušíme při teplotě 30 - 50°C.

Hruška - Rozčtvrtíme a sušíme při 50°C.

Ananas - Nakrájíme na 1 cm silné, libovolně velké kousky. Sušíme při teplotě 40 - 50°C.

Banán - Cca 0,5 cm silné plátky sušíme při teplotě 40 - 50°C. V sušičce je můžete nechat, dokud nebudou tvrdé.

Meruňky - Nakrájíme na 4-8 částí, poté sušíme při teplotě 40-50°C.

Švestky - Vypeckujeme, položíme na sítka sušičky otevřenou stranou nahoru a sušíme při teplotě 40 – 50°C.

 

Čokoládová zmrzlina

V zmrzlinovači DOMO DO2309I připravíte lahodnou smetanovou zmrzlinu i ovocný sorbet. K produktu dodáváme i knížku plnou receptů. Smetanový základ je možné nahradit mlékem, jogurtem i tvarohem. Suroviny do zmrzlinovače vkládejte vychlazené a rozmixované.

Budeme potřebovat: 300 ml smetany ke šlehání, 200 ml plnotučného mléka, 3 lžíce cukru, 2 lžíce kakaa, 1 žloutek, 50 g hořké čokolády

Postup: V hrnci smícháme mléko se smetanou, přidáme kakao, cukr a žloutek. Směs dobře vymícháme a přivedeme k varu. Stáhneme z plotny, vmícháme nalámanou čokoládu a necháme ji zcela rozpustit. Směs musí vychladnout, a před nalitím do zmrzlinovače ji dáme ještě na chvíli do ledničky. Zmrzlina bude hotová do půl hodiny.

 

Banánově čokoládové lívance

S rodinným lívanečníkem DOMO DO8709P budou vaše víkendová rána jako na dovolené. Udělejte radost vašim dětem a připravte jim sladké snídaně. Lívance můžete ochutit podle vašich preferencí.

Budeme potřebovat: Hrnek ovesných vloček, 2 vejce, 2 banány, hrnek libovolného mléka, kousky hořké čokolády a čajovou lžičku prášku do pečiva

Postup: Vidličkou rozmačkáme banány a čokoládu nakrájíme na kousky. Smícháme ovesné vločky s práškem do pečiva, přidáme banány, čokoládu a vajíčka. Pořádně promícháme, ať vznikne směs a přilijeme mléko (podle potřeby), aby směs byla vcelku, ale ne suchá. Lívance dáme na pánev a dozlatova osmažíme z obou stran. Na ozdobu můžete použít ovoce a různé krémy.

 

Jahodový gin

A na závěr pro vás máme úžasný letní drink. Gin s tonikem zná každý, ale co tak si připravit osvěžující drink s jahodami a Friscem? Ten si zamilují všichni.

Budeme potřebovat: Láhev vychlazeného ginu, jahody (do jednoho drinku dáme cca 5 středně velkých jahod), brusinkové Frisco (1 láhev vystačí na 3 skleničky), led a mátu

Postup: Jahody si v misce rozmačkáme vidličkou. Do mixéru Sencor 40022241, který je díky funkci "Pulse" vhodný pro drcení kostek ledu, přidáme led a rozmixujeme jej na tříšť. Sklenice naplníme ledovou tříští, nalijeme gin podle chuti, přidáme jahodové pyré a dolijeme brusinkovým Friscem. Nakonec ozdobíme mátou.

 

Přejeme Vám doboru chuť :)

 

Produkty vztahující se k článku

0 Comments To "Recepty na chutná jídla a nápoje z ovoce"

Napsat komentář

Vaše jméno:


Váš komentář: Note: HTML is not translated!

Opiště kód z obrázku do políčka níže:



Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.