Lechma IRON RS 12 teplovodní krbová vložka 2,5 bar + dochl. smyčka, náhrada za Aquador
Lechma IRON RS 12 teplovodní krbová vložka 2,5 bar + dochl. smyčka, náhrada za Aquador Lechma IRON RS 12 teplovodní krbová vložka 2,5 bar + dochl. smyčka, náhrada za Aquador Lechma IRON RS 12 teplovodní krbová vložka 2,5 bar + dochl. smyčka, náhrada za Aquador

Lechma IRON RS 12 teplovodní krbová vložka 2,5 bar + dochl. smyčka, náhrada za Aquador

Lechma IRON RS 12 teplovodní krbová vložka 2,5 bar + dochl. smyčka, náhrada za Aquador Rovné sklo ... Zobrazit celý popis »


Kód / Model: AQR-RS12-S1

Minimální objednatelné množství tohoto zboží je 1

Popis

Lechma IRON RS 12 teplovodní krbová vložka 2,5 bar + dochl. smyčka, náhrada za Aquador
Rovné sklo Technické parametry Pracovní tlak: 2,5bar
Celkový výkon: 12 kW
Výkon - voda/vzduch: 9/3 kW
Vytápěcí schopnost: 240 – 324 m3
Váha: 165 kg
Palivo: dřevo
Délka polen: 600 mm
Kouřovod (průměr): 180 mm
Materiál topeniště: kotlářská ocel 4mm; vyložené šamotem
Popelník ano
Odnímatelný přívod externího vzduchu do ohniště
Oplach skla: ano - řízený
Záruka 6 let Prosklení rovné
V krbové vložce AQUADOR, Lechma dochází ke spalování druhotného předehřátého vzduchu (takzvaný sekundární vzduch), který zároveň zajišťuje funkci „oplachu skla“. Díky tomuto systému pracuje AQUADOR, Lechma s vysokou účinností, což v důsledku znamená menší spotřebu paliva při minimálním množství zbytkového odpadu. Při správném a pravidelném topení teplovodní krbovou vložkou AQUADOR, Lechma je možné snížit náklady na vytápění až o 40% oproti plynovému nebo elektrickému topení.
Materiály použité pro výrobu krbových vložek AQUADOR,Lechma jsou voleny tak, aby i při vysokém zatížení produktu neztrácely své vlastnosti. Korpus je vyroben z kvalitní silnostěnné 4 mm silné kotlové oceli, ohniště je vyloženo vysoce odolným akumulačním materiálem. Tato akumulační keramická vystýlka je odolná vůči teplotním a mechanickým poškozením. Zvyšuje teplotu v ohništi a kvalitu spalování. Varianty s lomeným a oblým sklem nemají keramickou vystýlku, ale litinový rošt. Aquador poskytovat na svoje produkty pětiletou záruku.
Vložka má zabudovanou komínovou klapku, ovládanou táhlem nad dvířky. V ceně je i přívod externího vzduchu – redukce, kterou si v případě zájmu namontujete na popelník, a flexi hadicí o průměru 100 mm dovezete vzduch zvenčí. Přívod externího vzduchu vždy regulujte klapkou ovládanou táhlem nebo automatickou regulací přívodu externího vzduchu ( viz.související zboží). Dvířka jsou z litiny a vysoce žáruvzdorného skla. Popelník lze vyjmout po otevření dvířek. Panty dvířek jsou vždy vlevo.

Ochrana krbové vložky proti přehřátí
Většina topných systémů má tzv.nucený oběh, kdy je voda v systému poháněna čerpadlem. Při výpadku elektrického proudu se koloběh vody zastaví, voda se nebude dostatečně ochlazovat přes chladnoucí radiátory a začne v kotli vařit a rozpínat se.

ZPŮSOBY OCHRANY TEPLOVODNÍ KRBOVÉ VLOŽKY :
- Dochlazovací smyčka je ochrana krbové vložky, která zamezuje přetopení vložky a případné poškození. Je vlastně spirálová trubice, která prochází horkou vodou na výstupu z krbové vložky. Tato trubice se na jedné straně připojí k vodovodu a na druhé straně se vyvede do odpadu. Mezi hadici z vodovodního řádu a krbovou vložku se připojí termostatický ventil, který je normálně zavřený, a když zjistí, že je v krbové vložce 95C, tak se otevře a pustí do dochlazovací smyčky studenou vodu z vodovodního řádu. Ta protéká smyčkou a tím ochlazuje horkou vodu v krbové vložce. K ochlazování dochází přes stěnu smyčky ( nemíchá se s horkou vodou ). Tato chladící voda z krbové vložky vychází do odpadu. Variantu ochrany dochlazovací smyčkou, můžete použít, pokud máte k vložce přivedenou vodu z vodovodního řádu – nelze v případě vlastní studny.

Recenze (0)

Napsat recenzi

Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:



Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.