SENCOR SFD 135E sušička ovoce 40016904
SENCOR SFD 135E sušička ovoce 40016904 SENCOR SFD 135E sušička ovoce 40016904

SENCOR SFD 135E sušička ovoce 40016904

SENCOR SFD 135E sušička ovoce 40016904 Sušička ovoce se 4 sušícími podnosy, která je vhodná pro sušení silnejších plátků. Suší ovoce, zeleninu, houby, bylinky, maso a jiné druhy potravin 4 sušíc... Zobrazit celý popis »


Kód / Model: 40016904

Minimální objednatelné množství tohoto zboží je 1

Popis

SENCOR SFD 135E sušička ovoce 40016904

Sušička ovoce se 4 sušícími podnosy, která je vhodná pro sušení silnejších plátků.
Suší ovoce, zeleninu, houby, bylinky, maso a jiné druhy potravin
4 sušící podnosy
Vhodné pro sušení silnějších plátků
Tichý provoz
Podsvětlený spínač
Tepelná pojistka
Příkon 250 W

Vyřešte starosti s uchováním letní úrody.
Sušení je ideální způsob, jak zakonzervovat potraviny a uchovat zdravé ingredience k přípravě pokrmů po celý rok. Nejlepší je využít elektrickou sušičku, která má oproti jiným způsobům sušení řadu výhod. Například při sušení v troubě dochází ke znehodnocení potravin jejich přílišným vysušením, zbytečně vysoké jsou i náklady na elektřinu. Sušení na sluníčku je, stejně jako sušení na radiátorech, velmi zdlouhavé a potraviny, které na plechu nemají přístup vzduchu z obou stran, jsou navíc náchylné k plesnivění.
Sušička Sencor SFD 135E zajistí rychlé sušení při zachování všech důležitých výživových hodnot. Spotřebič má čtyři sušicí podnosy o výšce 2,5 cm, které umožňují i sušení silnějších kousků potravin. Po zapnutí uvnitř cirkuluje teplý vzduch, který stejnoměrně vysouší plody ze spodní i vrchní strany jednotlivých mřížek. Díky rovnoměrnému sušení při nižší teplotě si potraviny zachovávají výživovou hodnotu, nedochází ke zbytečnému ničení vitaminů, minerálů a stopových prvků. Sencor SFD 135E je vhodný nejen k sušení ovoce a zeleniny, ale také hub či bylinek. Stejně dobře poslouží k usušení masa.
Sencor SFD 135E má úsporný a tichý, nic nerušící provoz. Pro lepší přehled je ovládací spínač na provozním panelu podsvícený, samozřejmě nechybí bezpečnostní tepelná pojistka.
I s kvalitním spotřebičem je při sušení nezbytné dodržovat správný postup. Jak tedy správně sušit ovoce a zeleninu?
- Vždy sušte pouze zralé plody. Nezralý plod nebude mít v sušeném stavu dostatek chuti a barvy, přezrálý bude příliš tvrdý, vláknitý nebo měkký a kašovitý.
- Ovoce a zelenina, které chcete sušit, by měly pokaždé být té nejvyšší kvality.
- Před sušením ovoce i zeleninu důkladně umyjte - zbavíte je nejen nečistot, ale i případných chemických postřiků.
- Se sušením začněte okamžitě po sběru.
- Menší kousky ovoce se lépe a stejnoměrněji suší, nakrájením se také zkrátí doba sušení.
- Pokud má ovoce jádřinec, vyjměte jej. Plody rovněž zbavte stopek.
- Při sušení by množství potravin nemělo překročit zhruba 3/4 povrchu podnosu, plátky by se neměly dotýkat a být silnější než 0,6 cm.
- Celková doba sušení závisí na druhu potraviny, tloušťce jednotlivých kusů, jejich vlhkosti či vlhkosti vzduchu. Obecně platí, že sušené houby a zelenina by měly být při stisknutí tvrdé a křehké, ovoce spíše kožnaté a pružné.
- Podnosy je dobré v průběhu sušení střídat, protože ty ve spodní části jsou vystaveny vyšší teplotě.
- Ovoce nakrájené na různé velikosti by se po usušení mělo nechat „aklimatizovat" na místě s dobrým přístupem vzduchu, touto cestou se vyrovná vlhkost jednotlivých kusů. Přibližně po týdnu se usušené ovoce může dlouhodobě uložit.
- Ve vysušených potravinách může zůstat asi 6-10 % vlhkosti bez rizika jejich zkažení.
- Špatné skladování může plody znehodnotit. Dbejte na to, aby potraviny byly ve vzduchotěsné nádobě. Ideální teplota pro skladování sušeného ovoce je 10 °C.
- U sušených potravin alespoň jednou za měsíc zkontrolujte, zda se netvoří plíseň.
Další technické údaje
Počet sušicích podnosů: 4
Průměr sušicího podnosu: 33 cm
Výška sušicího podnosu: 2,5 cm
Příkon: 250 W

Dokumenty

Recenze (0)

Napsat recenzi

Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:



Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.