FISKARS sekera štípací X25, plastové pouzdro 122480
FISKARS sekera štípací X25, plastové pouzdro 122480

FISKARS sekera štípací X25, plastové pouzdro 122480

Štípací sekera pro střední až velká polena s precizním zpracováním a plná technologií pro zlepšení vedení ostří, úchopu a další. Špičková kvalita FISKARS je zárukou kvality a dlouhé životnosti.


Kód / Model: 122480

Popis

Sekera jak má být

X25 je jednou ze zástupkyní Xkové řady štípacích seker tradiční finské značky FISKARS, která je proslulá kvalitou zpracování a designem svých produktů. Jinak tomu Štípací sekera Fiskars X25 pro střední až velká polenanení ani u této "štípačky", která je větší sestrou povedené a oblíbené sekery FISKARS X17. X25 je robustnější a práce s ní už si vyžádá i zapojení druhé ruky, ale to se dá u sekery s váhou skoro 2,5kg, v jejímž hledáčku jsou i větší a odolné špalky z materiálů jako je habr, dub nebo sukovitá vrba rozhodně čekat. Poradí si téměř se vším a to neberte na lehkou váhu. Je totiž plná technologií, které nejsou jen "na oko" ale při práci jejich pomoc rozhodně pocítíte.

Věda v materiálech

Pocítíte to třeba na rukách. X25 je vyvážená k ostří, takže při pádu je optimálně vedena a vy nejste nuceni její dopad ovládat silou, jen lehce korigujete úhel dopadu ostří s integrovaným štípacím klínem, který dřevem prochází doslova jako máslem. Za to může teflonová vrstva, kterou je celá hlava sekry potažena. Teflon zásadním způsobem snižuje tření při pronikání do materiálu a sekání je tak o cca 25% jednodušší, tedy nepotřebuje tak velkou sílu úderu. Když už jsme u štípacího klínu, můžete použít také samostatně dokoupený štípací klín, ideálně však z plastu dřeva nebo jiného pružného materiálu. Sekera v tomto případě poslouží vlastně jako kladivo. Nedoporučuje se však použít ji na kovové materiály, protože její hlava je pevně lisovaná do kompozitového topůrka a to není pro tuto činnost navrženo. Můžeme doporučit například tento štípací klín, také od FISKARSu. 

Jako v bavlnce jsou také Vaše paže, protože topůrko, vyrobené z prověřeného materiálu FibreComp® s obsahem skelných vláken, velmi dobře pohlcuje zpětné rázy a otřesy. Pomáhá mu v tom také dvoumateriálové, kompozitní provedení topůrka. Díky tomu při práci nedochází k tak rychlé únavě. Když už jsme u topůrka, pak bychom jistě neměli zapomenout na zahnutou tvarovanou patku sekery, která brání vyklouznutí z ruky a spolu s elastomerem potaženým hmatníkem zajišťuje bezpečný a pohodlný úchop.

Seká a seká a seká....

10 let záruka! To hovoří samo za sebe. Fiskars si je dobře vědom, že kování v zápustce, ostření hrany do dvojnásobného úhlu či PTFE teflonové úprava nejsou u seker běžné standardy a proto nabízí tak dlouhou záruku bez obav. Obavu nemusíte mít jak z mechanického poškození tak třeba z obávané rzy. Proti ní chrání právě teflon, uhlíková ocel a perfektní zalisování hlavy do topůrka, sekeru se proto nemusíte bát ponechat a ni ve vlhku nebo dočasně nepříznivých podmínkách. Navíc Vám k ní ZDARMA přibalíme praktické plastové pouzdro, takže si jistě své místo mezi nářadím sadno najde.

Ostří X25ky je nyní nově broušeno do konvexního tvaru pomocí dvou stupňů broušení a to 30°a 40°. Potíží s dalším broušením se však nebojte, sekyra nepotřebuje speciální brusné postupy. Můžeme však velmi doporučit profesionální ostřič Fiskars Xsharp, který několika jednoduchými tvary udrží sekyru v perfektním stavu a připravenou k práci. Je specializován právě na sekery a nože řady X

Kvalita na dlouhá léta

Doufáme, že jsme Vás dostatečně přesvědčili o kvalitách Fiskars X25, která je určena ke štípání středních až velkých polen i odolných dřevin. Práce s ní je totiž ve srovnání se standardem kategorie opravdu jednodušší a ocení ji i profesionálové při denním nasazením. No a nakonec i dobře vapadá, tak na co ještě čekáte?

Recenze (0)

Napsat recenzi

Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:



Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.