DRAŽICE NIBE PCU R 80L Ohřívač nerezový WH087000
DRAŽICE NIBE PCU R 80L Ohřívač nerezový WH087000

DRAŽICE NIBE PCU R 80L Ohřívač nerezový WH087000

DRAŽICE NIBE PCU R 80L Ohřívač nerezový WH087000 Nepřímotopný ohřívač vody je určen pro rodinné domy - Ohřívač vody PCU-R optimální volbu nepřímotopného ohřívače vody, který můžete jednoduše na... Zobrazit celý popis »


Kód / Model: WH087000

Minimální objednatelné množství tohoto zboží je 1

Popis

DRAŽICE NIBE PCU R 80L Ohřívač nerezový WH087000

Nepřímotopný ohřívač vody je určen pro rodinné domy

- Ohřívač vody PCU-R optimální volbu nepřímotopného ohřívače vody, který můžete jednoduše napojit na stávající kotel na dřevo, elektriku, plyn či topný olej.
- Ohřívač vody PCU-R se skládá z nerezové nádrže.
- Tepelná izolace ohřívače je provedena z bez freonové PUR pěny (EPS) pro dokonalé izolační vlastnosti ohřívače.
- Vysoký výkon vestavěného trubkového výměníku, kteý je tvořen nerezovým potrubím, zajišťuje velice rychlý a především efektivní ohřev vody.
- Nádrž ořívače PCU-R je navržena pro maximální tlak 9 bar. Trubkový výměník ohřívače je navržen na maximální tlak 10 bar.
- Topná voda cirkuljící trubkovým výměníkem nesmí mít vyšší teplotu než 95°C.

Technické parametry:
Antikorozní ochrana: nerez
Délka trubkového výměníku: 8 m
Teplosměnná plocha výměníku: 0,55 m2
Vydatnost 80/10–45°C: 470 l/h
Výkon 80/ 10–45°C: 20 kW
Objem: 80 l
Hmotnost: 31 kg
Výška: 880 mm
Hloubka: 470 mm
Šířka: 455 mm
Ohřev na 45°C: cca 14 minut

Kvalitní nerezový ohřívač
Dlouhá životnost
Nerezová nádrž zajišťující kvalitní vodu
Nadstandardní tepelná izolace
Kompaktní provedení
Příjemný design


Nerezové ohřívače vody NIBE
Společnost NIBE mimo tepelných čerpadel a jejich příslušenství dodává na český trh i nerezové elektrické a nepřímotopné ohřívače vody. Nerezové provedení ohřívačů NIBE zajišťuje jejich vysokou životnost při dlouhodobém zachování kvality vody.

Něco málo k NIBE nerezové oceli:
Kvalita použité nerezové oceli má na antikorozní odolnost nádoby pro ohřev vody značnou důležitost. Společnost NIBE zvolila feritickou ocel EN 1.4521. Ta mimo jiné obsahuje 18% chrómu a 2% molybdenu, avšak minimální množství niklu. Protože se jedná o feritickou ocel, není náchylná k napěťové korozi, což znamená, že je odolná proti zvýšenému obsahu chloridů ve vodě.

Vysoký obsah chrómu a zvláště pak obsah molybdenu zlepšují odolnost vůči důlkové korozi. Extrémně nízký obsah niklu je výhodný i z hlediska ochrany zdraví a životního prostředí, protože se při provozu neuvolňují ionty niklu, které se u jiných materiálů mohou uvolňovat během počáteční fáze provozu.

Kromě volby materiálu jsou důležité i jednotlivé fáze zpracování. Výrobní proces u firmy NIBE probíhá způsobem, který vylučuje vznik trhlin. Je důležité, aby po svaření měl povrch nádoby, který přichází do styku s vodou, homogenní složení. Toho se u firmy NIBE dosahuje využitím unikátního procesu moření, kdy dochází k pasivaci povrchu vytvořením rovnoměrné vrstvy oxidu na celém vnitřním povrchu nádoby pro ohřev vody.

Při styku s vodou s extrémně vysokým obsahem chloridů se může projevit důlková koroze, zvláště v kombinaci s vysokým stupněm tvrdosti vody, kdy dochází k usazování vodního kamene. V těchto případech se nemůže kyslík přirozeně obsažený ve vodě dostat na povrch oceli a koroze může probíhat pod nánosem vodního kamene.

ILUSTRAČNÍ FOTO

Dokumenty

Recenze (0)

Napsat recenzi

Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:



Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.