FORESTINA Bioton koncentrát proti padlí 200 ml 25200003
FORESTINA Bioton koncentrát proti padlí 200 ml 25200003

FORESTINA Bioton koncentrát proti padlí 200 ml 25200003

FORESTINA Zdravá zahrada - Bioton koncentrát proti padlí 200 ml 25200003 Popis produktu: Je účinný proti houbovým chorobám, zejména padlí na okurkách, rajčatech, angreštu, rybízu, vinné révě, rů... Zobrazit celý popis »


Výrobce: FORESTINA
Kód / Model: 25200003

Minimální objednatelné množství tohoto zboží je 1

Popis

FORESTINA Zdravá zahrada - Bioton koncentrát proti padlí 200 ml 25200003

Popis produktu:
Je účinný proti houbovým chorobám, zejména padlí na okurkách, rajčatech, angreštu, rybízu, vinné révě, růžích aj.
Při pravidelném preventivním používání chrání rajčata před plísní.
Nejedovatý postřikový prostředek vyrobený pouze z přírodních potravinářských surovin ve formě emulgovatelného koncentrátu proti houbovým chorobám, především padlí.

Co je padlí?
Bioton Je to skupina houbových chorob, připomínající bílý moučný povlak na horní straně listů (při silném napadení i na jeho spodní straně), dále na stoncích, pupenech a výhonech či plodech. Snižuje asimilaci (funkci) listů, později způsobuje odumírání napadených částí rostlin až jejich úhyn. Nejčastěji se vyskytuje za teplého, slunečného počasí, především na okurkách, rajčatech, růžích, jahodách, salátu, cuketách, gerberách, jabloních, angreštu, rybízu.

Působení:
Prostředek působí kontaktně (dotykově), při aplikaci je nutné rostliny ošetřit (smáčet) velkým množstvím postřikové kapaliny cca 2 litry na 10 m (tj. do počátku skanutí 1 000 až 2 000 l/ha).

Návod k použití a dávkování:
Přípravek použijeme, kdykoli zjistíme napadení chorobou, nejlépe v jejím zárodku. Výhodné je použití preventivní. Dávkujeme v koncentraci 0,5 až 3 % dle infekčního tlaku, při prevenci postačují dávky poloviční, naopak při silném tlaku choroby lze dávku postřiku zvýšit
plodinaškodlivý činiteldoporučená koncentrace
Okurky, rajčata, tykve, salát, čekanka, réva vinná, růže, gerberypadlí0,5-1,5% (*1)
Angrešt,rybízpadlí americké1-1,5%
Jabloňpadlí jabloňové2-4% (*1)
Okurky,bramboryprevence proti padlí0,3-0,7%
Vedlejší účinky: působí též proti některým škůdcůmMšice, molice, smutnice, třásněnkymin. 2%
*1 - aplikace při rozvíjení poupat.
*2 - aplikace během vegetace.
Postřik opakujeme dle potřeby z 5 až 14 dní.

Důležité!!!
Přípravek musí nutně plodinu smáčet (netvoří se kapičky, ale musí se rozpít!). Proto přidáváme tenzidy (smáčedla), např. Citowett, Agral 90, Velvet, mazlavé mýdlo, vyhovují i běžné prostředky na mytí nádobí v množství 0,01 až 0,1 % dle charakteru plodiny, tj. 1 až 10 ml na 10 litrů postřiku (Pozor!!! Na 1 litr postřiku vystačí jen několik kapek smáčedla). Pro tzv. "mastné" rostliny (postřik z nich snáze stéká, např. brukvovitá zelenina aj.) je vhodnější vyšší dávka smáčedla.

Pozor!
Rostliny ošetřujeme v podvečer či za oblačného počasí. Nikdy ne za slunečního svitu!

Plody ošetřených rostlin lze po omytí druhý den bez obav konzumovat!
Ochranná lhůta: 0 dní

Přípravek je složen výhradně z potravinářských surovin.
Bioton je neškodný pro člověka, domácí zvířata, včely, slunéčka a užitečné brouky. Biologicky se rychle rozkládá. Nezanechává v půdě ani na rostlinách škodlivá rezidua!!! V řadě případů je postřik co do účinnosti srovnatelný s chemickými postřiky!

ilustrační foto

Před použitím si vždy přečtěte údaje na obalu a připojené informace o přípravku. Výrobek je klasifikován jako nebezpečný podle nařízení 1272/2008 CLP.

Recenze (0)

Napsat recenzi

Poznámka: HTML tagy nebudou převedeny!

Hodnocení: Nejhorší           Nejlepší

Opište prosím kód z obrázku do pole níže:



Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.